MRT2018 Logo

A konferencia

Kezdőlap - A konferencia

 

Meghívó a Magyar Radiológusok Társasága XXIX. Kongresszusára

 

Tisztelt Kollégák!

2018. június 21-23. között Pécsett kerül megrendezésre a Magyar Radiológusok Társasága XXIX. Kongresszusa, melynek mottója: Radiológia határok nélkül.

Mottónknak többféle jelentése és üzenete van. Egyrészt, szeretnénk minél több külföldön dolgozó magyar radiológust itthon látni, jó lenne hallani tapasztalataikról, meglátásaikról és tudományos/szakmai eredményeikről. Másrészt, a teleradiológia elterjedésével valódi határok nélküli radiológia alakult ki, hiszen magyar kollégák is dolgoznak külföldi intézményeknek, melyek vezető szakembereit invitáljuk a XXIX. Kongresszusra. A harmadik jelentés a klinikum és a radiológia kapcsolata, ennek jelentőségét jövőre is hangsúlyozni fogjuk.

Emellett természetesen a környező országok radiológus társaságainak elnökeit is szeretnénk vendégül látni, de a rendezvény ideje alatt iktatjuk be alelnökünket, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökének közelmúltban kinevezett Berényi Ervin professzort a Magyar Radiológusok Társasága elnökének.

A Kongresszus helyszíne – négy nagy előadóterem és az aulában kiállítás – az Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömbjében lesz, a társasági programokat pedig olyan emblematikus pécsi helyszínekre tervezzük, mint a Pécsi Dóm, a Középkori Egyetem, Pécsi Egyházmegye Püspöki Magtár látógatóközpont.

A kongresszus szervezése során kifejezett célunk, hogy a rendezvény minél több radiológus kolléga számára elérhető legyen, ezért a fiatalabb kollégáknak jelentős kedvezményeket alakítunk ki.

 

Tisztelettel kérem Önöket, jegyezzék fel naptárukban az időpontot és a helyszínt:

 

Magyar Radiológusok Társasága XXIX. Kongresszusa

2018. június 21-23.

Pécsi Tudományegyetem

 

Üdvözlettel,

prof. dr. Bogner Péter
a kongresszus elnöke

Szervező Bizottság:
Elnök: Prof. dr. Bogner Péter
Hajdúné Udvarácz Veronika
Dr. Kiefer Éva
Kiefer Zoltán
Kittkáné Bódi Katalin
Dr. Olajos Eszter 
Pataki Beatrix
Vétek Emília
Dr. Weninger Csaba
Zöldi Péter
 
Tudományos Bizottság:
Prof. dr. Bogner Péter
Dr. Battyáni István
Dr. Rostás Tamás
Prof. dr.  Berényi Ervin
Dr. Bágyi Péter
Prof. dr.  Bérczi Viktor
Prof. dr.  Gödény Mária
Prof. dr.  Szikora István
Prof. dr.  Barsi Péter
Prof.  dr.  Palkó András
Dr. Járay Ákos
Dr. Hetényi Szabolcs
Dr. Forrai Gábor
Dr. Tárnoki Dávid
Dr. Tárnoki Ádám